Un român numit şef peste afacerile Holcim din Serbia

Autor: Andreea Neferu 06.11.2012

Românul Claudiu Soare, 42 de ani, a fost numit CEO al subsidiarei din Serbia a grupului elveţian producător de ciment Holcim.

Noua funcţie a românului vine după ce acesta şi-a construit o carieră de 12 ani în cadrul Holcim, timp în care a lucrat ca manager de proiect, manager regional, respectiv manager tehnic în cadrul diviziei româneşti de betoane şi agregate a Holcim.

În 2011, Soare a fost transferat la Holcim Services EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Asia), un centru regional de servicii cu sediul în Madrid. Soare are un masterat în inginerie electromecanică şi un MBA. Holcim Serbia avea la finalul anului trecut peste 450 de angajaţi şi fabrici de ciment cu o capacitate de producţie de 1,4 mil. tone, potrivit raportului anual pe 2012 al grupului elveţian.

Promovarea unui fost angajat al Holcim România la nivel internaţional nu este însă singura de anul acesta.

Horia Adrian, 43 de ani, care a ocupat de la finalul anului 2010 funcţia de CEO al subsidiarei ruseşti a Holcim, a fost numit în această vară area manager pentru operaţiunile din Europa de Est şi de Sud-Est ale grupului elveţian producător de ciment.

Totodată, anul acesta şi Roxana Marin-Simen a fost promovată pe postul de secretar al comitetului executiv al Holcim Ltd. şi şef al biroului directorului general al grupului Holcim.

Holcim România a avut anul trecut afaceri de peste 222 de milioane de euro, în creştere cu aproximativ 13% faţă de 2010. Holcim România are peste 1.000 de angajaţi deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 16 staţii de betoane, 5 staţii de agregate, 2 fabrici de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.