CGMB va cere Guvernului un teren pentru construirea unei săli lângă Arena Naţională

Autori: Valentin Anghel , Roxana Alexe 01.11.2012

Suprafaţa respectivă - aflată la adresa Bulevardul Basarabiei nr. 37-39, ca şi Arena Naţională - este, în prezent, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Educaţiei, prin Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), municipalitatea are obligaţia de a construi sala din bugetul propriu, precum şi din alte surse, legal constituite.

Municipalitatea va începe construirea sălii în termen de un an de la momentul transmiterii terenului, finalizarea obiectivului fiind prevăzută în termen de trei ani de la acelaşi moment, se mai arată în hotărâre.

"Municipiul Bucureşti va asigura gratuitatea pentru desfăşurarea de competiţii naţionale şi internaţionale desfăşurate de federaţiile sportive naţionale, cât şi pentru competiţiile naţionale pe ramuri de sport, organizate de către structurile sportive de drept public, în funcţie de un program anual stabilit de comun acord", se mai precizează în hotărâre.

Gratuitatea folosirii spaţiilor sălii pentru antrenamente ale federaţiilor sportive naţionale şi structurilor sportive de drept public va fi asigurată "în măsura posibilităţilor", potrivit proiectului.