Cine a investit 20 mil. euro pe bd. Magheru

Autor: Cristi Moga 26.10.2012

Bulevardul Magheru din Bucureşti, una dintre arterele emblematice din centrul Capitalei, are de câteva zile printre clădirile istorice şi o proprietate care a fost renovată din temelii, după ce grupul austriac S+B Gruppe a investit 20 de milioane de euro în achiziţia şi reconsolidarea unui imobil ridicat la 1936 de Constantin Angelescu, fost ministru şi prim-ministru al României.

Austriecii au cumpărat imobilul în 2006 şi au început lucrările în primăvara anului 2010, având o finanţare importantă şi din partea Erste Bank.

"Am încercat să păstrăm clădirea cu aspectul din 1936, deşi fundaţia şi structura de beton erau într-o condiţie foarte proastă, iar refacerea lor a făcut ca procesul să dureze mai mult. În Austria niciun constructor nu s-ar fi apucat să refacă fundaţia unei clădiri, dar am vrut să păstrăm substanţa imobilului. Ar fi fost mai ieftin să o mutăm", afirmă Franz Paul Bauer, managing director şi acţionar al firmei S+B Gruppe.

Clădirea are o suprafaţă de aproape 4.000 de metri pătraţi, 70% din spaţii fiind destinate birourilor, la chirii solicitate de 22-25 de euro/metrul pătrat, în timp ce restul imobilului, pe primele trei niveluri, prevede amenajarea de magazine cu produse de lux.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro