Doi producători alimentari din Ardeal caută profitul sigur la export: „Mergem la târguri în străinătate să devenim vizibili. Doar aşa putem semna contracte şi face profituri“

Autor: Gabriel Razi 21.10.2012

Producătorul de mezeluri Mariflor din Gherla, judeţul Cluj, şi procesatorul de miere Valea Barcăului din Valcău de Jos, ju­de­ţul Sălăj, două firme din industria alimentară de talie redusă, caută creşterea prin livrările în străină­tate.

În timp ce producătorii mari de mâncare pre­cum CrisTim, Agricola Bacău sau Boromir şi-au permis să îşi pună pe picioare departa­mente de export, pentru producătorii mici sau pen­tru cei de nivel mediu, una din puţinele soluţii pentru a ataca nişa exportului este parti­ci­parea la târguri şi expoziţii în străinătate. În acest context, aceste două firme alături de alţi aproape 60 de producători români de me­ze­luri, apă minerală, panificaţie sau vin vor fi pre­zenţi săptămâna viitoare la târgul SIAL din Paris, cel mai mare eveniment de business pentru industria alimentară mondială din acest an.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro