Peste 2 milioane si jumatate de telespectatori au ascultat "Vocea Romaniei", la Pro TV

Autor: Alina Dan - Mediafax 20.10.2012

Conform Kantar Media, "Vocea Romaniei" s-a clasat în topul audienţelor la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, obţinând o audienţă medie de 14.6 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 30.9%, în timp ce Antena 1, clasată pe locul al doilea, a obţinut numai 5.7 puncte de rating şi o audienţă de 12%.

Situaţia a fost asemănătoare şi la nivelul publicului din mediul urban, unde Pro TV a fost lider cu o audienţă medie de 12.2 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 24%, în timp ce al doilea clasat, Kanal D, a obţinut 4.9 puncte de rating şi 9.6 cotă de piaţă.

La nivelul întregului public, în minutul de aur 22:08, peste 2 milioane şi jumătate de telespectatorii erau cu ochii şi urechile pe show-ul de la Pro TV. În minutul de aur 22:12, înregistrat la nivelul publicului comercial, Pro TV a obţinut o audienţă de 18.9 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 38.2 procente.

Cea de-a patra ediţie a show-ului de la Pro TV a adus în lumina reflectoarelor o nouă serie de voci incredibile, care au reuşit nu doar să întoarcă scaunele, ci să creeze adevărate dispute între antrenori.

Julie Mayaya, moldoveancă cu rădăcini în Congo, a fost una dintre revelaţiile serii. Scaunele celor patru antrenori s-au întors imediat, iar lupta a început. Pentru a fi cât mai convingător, Horia Brenciu a ţinut să o îmbrăţişeze pe Julie, însă nici ceilalţi antrenori nu s-au lăsat mai prejos, aşa că, la "Vocea Romaniei", a fost prima îmbrăţişare în grup. Însă decizia concurentei a fost clară, iar câştigătorul a fost Horia Brenciu.

Monica Odagiu a păşit şi ea, cu dreptul pe scena de la "Vocea Romaniei". În cazul ei se poate vorbi deja despre o tradiţie de familie, pentru că, anul trecut, sora Monicăi, Ana Odagiu, s-a numărat şi ea printre concurenţi, făcând parte din echipa Loredanei. Vineri seară, Monica a reuşit să întoarcă două dintre scaunele antrenorilor, mergând mai departe în echipa lui Marius Moga.

"M-am bucurat enorm s-o văd pe Monica pe scenă show-lui "Vocea României", a declarat Ana Odagiu. "Mi-am dorit din tot sufletul să ajungă aici şi să cânte pentru a înţelege că este de valoroasă şi, mai mult, a primit şi feed-back instant, ceea ce a făcut-o să-şi regăsească încrederea în ea şi echilibrul. Am avut mult mai mari emoţii acum pentru ea decât anul trecut pentru mine", a declarat emoţionată Ana Odagiu.

Una dintre cele mai frumoase surprize ale serii a fost Robert Carlet. Băiatul de numai 18 ani a reuşit să-i lase fără cuvinte pe cei patru antrenori care şi-au întors numaidecât scaunele. Timbrul sau special, foarte asemănător cu cel al lui Michael Jackson, a stârnit confruntarea între antrenori, care au luptat cu toate armele pentru a-l avea în echipă. Câştigătorul a fost însă Marius Moga.

Printre concurenţii celei de-a patra ediţii s-a numărat si Silviu Paşca, pe care telespectatorii îl cunoaşteau deja din timpul emisiunii "Românii au talent". Silviu a reuşit să meargă mai departe în lupta pentru "Vocea României", întorcând scaunul lui Smiley şi pe cel al Loredanei. Silviu l-a ales, însă, pe Smiley.

Au mai rămas doar doua ediţii ale "Audiţiilor pe nevăzute" la "Vocea României", timp în care antrenorii trebuie să-şi completeze echipele.