Deputatul Calimente: Constructorul autostrăzii Arad-Timişoara cere despăgubiri de 10 milioane euro

Autori: Andreea Tobias , Marian Buga 19.10.2012

Deputatul Mihăiţă Calimente a declarat, într-o conferinţă de presă, că a aflat "cu surprindere", zilele trecute, că "în loc ca statul să primească despăgubiri pentru felul în care s-a construit autostrada Arad-Timişoara şi că nu au fost respectate termenele, va trebui să plătească zece milioane de euro despăgubiri constructorului", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La momentul în care s-a dat în folosinţă autostrada, acum un an, lucrările nu erau finalizate. Oamenii (constructorii - n.r.) au fost forţaţi de administraţia locală şi Anca Boagiu (fost ministru al Transporturilor- n.r.) să deschidă autostrada, dar firma nu şi-a asumat acest lucru. Acum firma cere despăgubiri de zece milioane de euro pentru că drumul nu a rezistat, au apărut stricăciuni pe care le-a reparat constructorul", a declarat Calimente.

Potrivit deputatului, firma a cerut Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) să plătească zece milioane de lei pentru reparaţiile făcute în ultimele luni şi "este foarte probabil să se ajungă la procese".

Reprezentanţii CNADNR Timişoara spun că nu au informaţii legate de acest subiect.

Autostrada dintre Arad şi Timişoara a fost deschisă traficului în decembrie 2011, dar termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit de mai multe ori. Autostrada urma să fie inaugurată la sfârşitul lunii septembrie, însă se desfăşoară încă lucrări de reparaţii.

Lucrările la autostrada Arad-Timişoara sunt realizate de asocierea de firme FCC Construccion-Astaldi.