Octavian Radu şi-a făcut un magazin online pentru românii din străinătate

Autor: Mirabela Tiron 17.10.2012

Omul de afaceri Octavian Radu, care deţine lanţul de librării Diverta, a investit 200.000 de euro într-un magazin online, romshop.ro, prin care vinde produse locale pentru românii din străinătate.

Radu aşteaptă în primul an de funcţionare 20.000 de comenzi din partea celor peste 3 milioane de români din străinătate. Investiţia s-a făcut în software, stoc şi marketing. Magazinul online vinde cărţi în limba română, muzică şi filme româneşti sau cu subtitrare în limba română, artă românească, articole bisericeşti, produse alimentare, suveniruri, băuturi alcoolice, potrivit oficialilor companiei.

"(...) Românii din diaspora au o putere de cumpărare mai mare decât cei din ţară. De aici până la un business nu este decât un pas: Romshop le oferă românilor din diaspora produse pe care nu le pot găsi în proximitate (...)", a spus Octavian Radu. Mai multe firme din grupul lui Octavian Radu au intrat în insolvenţă în ultimii doi ani. Firma pe care opera Diverta a intrat în insolvenţă, iar acum este în reorganizare.

Sebra Francize, care operează francizele din domeniul cafenelelor şi restaurantelor, a cerut intrarea în insolvenţă după ce a acumulat datorii de 4,5 milioane euro către bănci şi furnizori. În 2010, atât Diverta, cât şi TCE Logistică au intrat în reorganizare judiciară. Pentru o altă firmă, Fashion Retail Group, creditorii au votat intrarea în insolvenţă. Anul trecut, Octavian Radu a vândut compania de papetărie şi birotică RTC Proffice Experience către fondul suedez de investiţii Oresa Ventures.