Firma Upet vrea să ia doua împrumuturi, unul de 5 milioane dolari şi unul de 2,3 milioane euro

Autor: Monica Juganaru 15.10.2012

Suma de 5 milioane de dolari va fi împrumutată pentru o perioadă de 24 de luni şi va fi flosită pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru, se arată într-un convocator transmis luni Bursei

Împrumutul de 2,3 milioane de euro va fi valabil pe o perioadă de 12 luni şi va utilizat pentru finanţarea lucrărilor privind îndeplinirea contractelor comerciale, incluzând plata furnizorilor de echipamente, materii prime, servicii, materiale, costuri salariale şi a achiziţiei de motoare şi saşiuri pentru stocul tampon.

Acţionarii vor discuta pe 19 noiembrie propunerile administratorilor.

Compania a consemnat în primele şase luni o cifră de afaceri de 28,2 milioane lei (6,5 milioane euro), de 2,3 ori mai mare comparativ cu 12 milioane lei în perioada similară a anului trecut, şi a trecut pe profit, de 215.000 lei.

Upet este controlată de firmele cipriote Obsesione Enterprises şi Ogetto, fiecare cu 33% din capital. Alţi acţionari cumulează 34% din acţiuni.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Upet afost perfectată vineri, la preţul de 1,25 lei, iar la această cotaţie capitalizarea firmei este de 14,9 milioane de lei (3,2 milioane euro).