Raiffeisen Banca pentru Locuinţe va acorda credite locative prin brokerul Kiwi Finance

Autor: Raluca Ghinea 09.10.2012

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) îşi va distribui produsul de economisire-creditare prin reţeaua brokerului de credite Kiwi Finance, în urma unui parteneriat încheiat între cele două companii, programul pilot demarând în Bucureşti din octombrie.

În prezent, produsele RBL sunt distribuite în principal prin reţeaua Raiffeisen Bank România, cu peste 550 de agenţii.

Peste 60% dintre români au aflat de sistemul de economisire-creditare, însă doar o parte dintre aceştia cunosc beneficiile produsului, potrivit RBL.

În baza contractului de economisire-creditare, clienţii economisesc în prima parte periodic, în funcţie de posibilităţi, primind anual o primă de la stat de 25% din sumele depuse, în limita a 250 de euro, pe lândă dobânda acordată de bancă. La finalul perioadei de economisire, clientul poate opta pentru un credit locativ în lei, cu dobândă fixă de 4,5% sau 6% pe toată perioada împrumutului, în funcţie de produsul ales.

RBL, cu un capital social de 131,07 milioane de lei, este controlată de Raiffeisen Bank România şi Bausparkasse Schwabisch Hall, cu câte 33,324% din acţiuni, şi Raiffeisen Bausparkasse Austria cu 33,35% din titluri.

Kiwi Finance, cu o reţea teritorială de 31 sucursale şi francize, a intermediat de la înfiinţare, în 2003, credite în valoare de circa 600 milioane de euro, pentru peste 125.000 de clienţi.