Blue Air schimbă politica de bagaje: Pasagerii vor putea transporta gratuit în avion 3 kg în plus

Autor: Mirabela Tiron 08.10.2012

Compania aeriană Blue Air, controlată de Nelu Iordache, a mărit limita maximă de greutate a bagajului de mână gratuit, de la şapte kilograme la zece kilograme.

Toţi cei care vor călători cu Blue Air începând cu 28 octombrie anul acesta, indiferent de când şi-au achiziţionat biletele, vor putea avea o piesă de bagaj gratuită de 10 kg, care trebuie să se încadreze în dimensiunile standard de 55 x 40 x 20 cm şi care trebuie să intre cu uşurinţă în sizerul de bagaje de mână de la ghişeele de check-in/îmbarcare din aeroport, potrivit oficialilor companiei.

"În continuare, copiii până în 2 ani (infant) nu pot avea bagaj de mână, dar au dreptul la un bagaj de cală gratuit de până la 32 kg. În cazul în care pasagerii au aparatură elec­tronică (aparat foto, laptop, iPad) sau po­şete/borsete este nece­sar ca acestea să fie introduse în bagajul de mână", au transmis reprezentanţii companiei.

Schimbarea politicii de bagaje de mână vine la doar câteva zile după ce low-costul concurent Wizz Air, cu 2,7 milioane de pasageri, a anunţat că va taxa toate bagajele mari de mână cu 10 euro.

La Wizz Air, pasagerii vor putea lua gratuit în cabină doar un bagaj de până la 42x32x25 cm, precum o geantă de mână, un rucsac sau o geantă de laptop.

Pentru anul acesta compania aeriană Blue Air estimează că va transporta în jur de 1,5 milioane de pasageri, nivel si­milar cu cel de anul trecut. Blue Air operează zborurile cu o capacitate constantă, are în flotă nouă avioane, de aceea anul acesta nu se aşteaptă la un număr mult mai mare de pasageri.

Circa 60% din trafic este adus de românii care muncesc în străinătate, 25% de cei de business, iar restul de turişti. Avioanele companiei aeriene low-cost Blue Air au zburat spre şi dinspre destinaţii din străinătate cu aproape 92% din locuri ocupate în medie de la începutul anului până în septembrie, gradul de încărcare fiind mai mare cu câteva procente faţă de anul trecut.

Compania Blue Air a introdus anul acesta noi destinaţii, din 25 martie au fost efectuate zboruri spre Veneţia cu plecare din Bucureşti, iar din 2 iunie cu plecare din Bacău. Mai mult, de la 1 iunie compania aeriană a reintrodus zborurile spre Lisabona.

Compania aeriană a finalizat anul trecut cu afaceri de 149 mil. euro, în scădere cu 9% faţă de anul anterior, în condiţiile în care însă a derulat o restructurare în intervalul 2010-2011.

Low-costul a transportat sub 1,5 milioane de pasageri anul trecut, când capacitatea de zbor a fost cu 15% mai mică decât în 2010, potrivit datelor transmise de companie în februarie anul acesta.