Allianz-Ţiriac a lansat o poliţă de viaţă cu componentă investiţională şi primă de 240 euro

Autor: Adrian Dumitrache 02.10.2012

Allianz-Ţiriac a lansat o asigurare de viaţă cu componentă investiţională (unit-linked) care poate fi încheiată pe o perioadă de minim 10 ani, valoarea anuală a primei fiind de 240 euro sau 700 lei la o suma asigurată de 1.000 de euro sau 4.000 lei, în funcţie de moneda aleasă de client.

"Cu produsul Dinamic Invest, Allianz-Ţiriac relansează oferta pentru asigurările de viaţă cu componentă investiţională de tip unit-linked. Noul produs este rezultatul unui proces laborios de evaluare a nevoilor actuale ale clienţilor referitoare la planificare şi protecţie financiară", a declarat directorul Diviziei Asigurări de Viaţă a Allianz-Ţiriac Asigurări, Virgil Ichim.

Pentru poliţa de bază, suma asigurată este de 1.000 de euro sau 4.000 lei, în funcţie de moneda aleasă de client pentru plata primei de asigurare.

Pentru o protecţie extinsă (atât în ceea ce priveşte nivelul sumei asigurate, cât şi al riscurilor asigurate), clienţii au posibilitatea achiziţionării de clauze suplimentare: de la clauze ce acopera riscul de deces, la cele privind invaliditatea, boli grave, spitalizare, intervenţii chirurgicale, cheltuieli medicale etc.

În ceea ce priveşte componenta investiţională, Dinamic Invest oferă posibilitatea direcţionării plasamentelor atât pe piaţa internă de capital, cât şi pe pieţele financiare externe.

Clienţii pot opta pentru plasamente în lei sau în euro, pentru fiecare dintre aceste monede existând programe investiţionale specifice, cu grade diferite de risc.

Programele investiţionale acceseaza fonduri de investiţii recomandate sau administrate de grupul german Allianz Group.

"Dinamic Invest aduce cu sine o procedură simplicată de subscriere. Astfel, la achiziţionarea unei poliţe Dinamic Invest nu este necesară evaluarea medicală a asiguratului", a spus Ichim.

Cu un capital social de 99,4 milioane de de lei, asigurătorul este controlat de grupul Allianz - 52,16% şi Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac.