Compania de drumuri l-a suspendat din funcţie pe directorul care a trecut în caietul de licitaţii un autoturism de 30.000 de euro

Autor: Andreea Neferu 01.10.2012

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că l-a suspendat din funcţie şi îl cercetează disciplinar pe directorul direcţiei de concesiuni din cadrul instituţiei, Narcis Neaga, după ce în documentaţia de selectare a consultantului pentru autostrada Comarnic-Braşov au apărut cerinţe precum un autoturism nou de 25-30.000 de euro şi 30-40.000 de euro pentru instruirea angajaţilor companiei de drumuri în ţară sau în străinătate.

“Conducererea CNADNR a dispus cercetarea disciplinară a domnului Narcis Neaga, director Direcţia Concesiunie. Pe perioada cercetării disciplinare s-a dispus suspendarea din funcţie a domnului Narcis Neaga, urmând ca măsurile să fie luate în urma raportului emis de comisia de disciplină”, potrivit companiei de drumuri.

Gândul a scris vineri că printre cerinţele pe care va trebui să le îndeplinească firma de consultanţă care va câştiga licitaţia pentru reactualizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Comarnic-Braşov (58 km) figurează un autoturism nou cu o valoare între 25.000 euro şi 30.000 de euro şi o sumă între 30.000 euro şi 40.000 euro pentru "sesiuni de instruire oficială în ţară/străinătate" a unor angajaţi ai CNADNR. Condiţiile menţionate au fost introduse de CNADNR la începutul lunii septembrie în caietul de sarcini, modificând astfel documentaţia de licitaţie lansată în luna mai.