Proiect logistic de 10 mil. euro pentru Danone şi Dentressangle

Autor: Cristi Moga 01.10.2012

Compania de dezvoltare imobiliară Primavera Development, controlată de oamenii de afaceri Emil şi Daniel Tănăsoiu, a finalizat o investiţie de aproape 10 milioane de euro într-un proiect logistic cu temperatură controlată în zona Colentina. Proiectul este deţinut de francezii de la Danone, liderul pieţei locale de lactate, în parteneriat cu operatorul logistic Norbert Dentressangle (ND).

Danone şi ND s-au asociat anul trecut pentru dezvoltarea acestui proiect în vecinătatea fabricii pe care compania de lactate o deţine în Bucureşti şi a contractat Primavera Development să realizeze acest proiect, în timp ce firma ACMS, controlată tot de familia Tănăsoiu, a realizat lucrările de construire.

Proiectul este format din două hale logistice cu o suprafaţă cumulată de circa 10.000 de metri pătraţi, o zonă cu spaţii de birouri de circa 1.100 de metri pătraţi şi un spaţiu tehnic. Proiectul a fost început în luna noiembrie a anului trecut şi a fost predat recent către beneficiari.

"Am terminat în nouă luni acest edificiu. Contractul era de 10 luni. Acum patru ani am terminat şi birourile Danone, apoi un mic depozit şi alte obiective", a declarat la predarea proiectului Emil Tănăsoiu, cel care controlează afacerile Primavera Development şi ACMS alături de fiul său, Daniel Tănăsoiu.

Circa jumătate din spaţiile proiectului logistic situat în apropierea centrului comercial Carrefour Colentina vor fi folosite de către Danone, companie cu afaceri locale de aproape 120 mil. euro anul trecut, în timp ce restul spaţiilor vor fi utilizate de către firma cu activităţi logistice înfiinţată în urma parteneriatului dintre ND şi Danone şi care va căuta să atragă clienţi externi.

ND are activităţi pe piaţa locală şi prin firmele Transcondor din Arad, cu afaceri de 39 mil. euro anul trecut, sau ND Logistics România din Ilfov (5,2 mil. euro), iar potrivit informaţiilor disponibile compania furnizează servicii logistice inclusiv pentru grupul francez Carrefour.

Familia Tănăsoiu era cunoscută iniţial în piaţa construcţiilor datorită firmei ACMS, dar în 2007 investitorii au ajuns în prim-planul pieţei imobiliare ca urmare a finalizării parcului de afaceri S-Park din nordul Capitalei şi a tranzacţiei prin care proiectul a fost vândut cu circa 100 de milioane de euro fondului austriac de investiţii Immofinanz.

De atunci compania a mai construit o clădire de birouri mai mică în zona Piaţa Victoriei, pe strada Frumoasă, şi lucrează la un alt centru de afaceri în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu, dezvoltare realizată şi cu ajutorul unei finanţări europene. Oamenii de afaceri deţin şi alte terenuri în Bucureşti, în zone precum Colentina, Berceni sau Răzoare, unde se are în vedere dezvoltarea unui turn de birouri pentru care investitorii aşteaptă aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal.

În ceea ce priveşte firma de construcţii ACMS, aceasta a realizat în 2011 afaceri de 4,5 mil. euro, iar în prezent construieşte pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti noul sediu al Şcolii Franceze.