Clienţii Nextebank pot retrage bani gratuit de la cele 230 de bancomate Euronet

Autor: Ciprian Botea 30.09.2012

Deţinătorii de carduri de debit emise de Nextebank (fosta MKB Romexterra) au acces la reţeaua independentă de bancomate Euronet, putând retrage numerar fără comision de la 230 de terminale situate în 30 de judeţe. Numai în Bucureşti, clienţii Nextebank au acces la peste 100 de ATM-uri.

Nextebank încearcă în acest moment să se repoziţioneze pe piaţă după ce şi-a curăţat portofoliu puternic afectat de creditele neperformante şi şi-a schimbat denumirea la începutul acestui an. Totodată, banca urmează să-şi schimbe şi proprietarul după ce ungurii de la MKB au ajuns la un acord cu fondul de investiţii PineBridge pentru vânzarea băncii. Euronet, o companie specializată în procesarea tranzacţiilor electronice, îşi extinde prin acest parteneriat portofoliul de clienţi după ce anterior a mai încheiat acoduri similare pentru utilizarea bancomatelor cu Citibank şi RBS România.

Prin dezvoltarea propriului sistem de ATM-uri şi încheierea de parteneriate cu băncile Euronet intră direct în competiţie cu marile organizaţii de plată Visa şi Mastercard pentru că tranzacţiile nu mai trec prin sistemele celor două organizaţii, iar acestea nu mai încasează comisioane. Miza în acest caz sunt veniturile de câteva milioane de euro pe an obţinute din comisioanele percepute pentru tranzacţiile cu carduri la alte ATM-uri decât cele ale băncii emitente.