AFI vrea pe termen scurt să finalizeze mall-urile din Ploieşti, Bucureştii Noi şi Arad şi AFI Park 2

Autor: Cristina Cuncea 27.09.2012

"Strategia noastră de investiţii vizează dezvoltarea portofoliului de proiecte imobiliare: pe termen scurt concentrându-ne asupra AFI Park 2, AFI Palace Ploieşti, AFI Palace B.Noi şi AFI Palace Arad, iar pe termen mediu şi lung ne focusăm pe AFI Park 3, 4 şi 5 şi pe dezvoltarea centrului de afaceri AFI situat pe Şoseaua Progresului. Faptul că Bucureştiul are un spaţiu de birouri de 2 milioane de metri pătraţi raportat la 2,5 milioane de persoane, comparativ cu Praga care are 3 milioane metri pătraţi de spaţiu de birouri pentru 1,3 milioane de oameni, ne arată că Bucureştiul are un potenţial mare de creştere. În plus, vedem o tendinţă a companiilor de IT de a-şi reloca şi consolida o parte din operaţiuni în România", a declarat Hay la lansarea primei clădiri de birouri din complexul AFI Park.

Compania a început deja construcţia pentru AFI Park 2, care urmează să fie finalizată în al doilea trimestru din 2014.

AFI Park 1 are o suprafaţă totală construită de aproximativ 20.000 metri pătraţi şi o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 11.000 de metri pătraţi distribuiţi pe zece etaje la suprafaţă şi două subsoluri.

Cea de-a doua clădire va fi mai mare ca suprafaţă, cu o amprentă extinsă la 1.600 metri pătraţi per etaj, iar planul AFI este de a conecta AFI Park 2 cu AFI Park 3, oferind chiriaşilor posibilitatea de a avea un spaţiu de 2.600 metri pătraţi pe etaj. Suprafeţele extinse sunt apreciate, în special, de companiile de IT.

Cele cinci clădiri de clasa A vor avea un total de 70.000 metri pătraţi de spaţiu închiriabil.

Prima clădire de birouri a companiei are o rată de ocupare de 60%, Microchip Technology şi Endava fiind chiriaşii clădirii.

AFI Business Park Cotroceni este situat pe Bulevardul Vasile Milea, lângă mall-ul AFI Palace Cotroceni, primul proiect finalizat de AFI în România.

AFI Europe, membru al AFI Group, este activ în dezvoltarea de proiecte şi investiţii în Europa Centrală şi de Est din 1997. Compania dezvoltă şi administrează în prezent proiecte imobiliare în România, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania şi Letonia. AFI Europe este activ în România din anul 2005.