Bucureştiul vechi în detalii/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 21.09.2012

În perioada 17-30 septembrie 2012, Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) găzduieşte expoziţia de fotografie "Bucureştiul vechi în detalii" semnată de Paula Craioveanu. Expoziţia a fost vernisată luni, 17 septembrie, ora 19.00, în prezenţa criticului de artă Doina Mândru, director al Centrului Cultural "Palatele Brâncoveneşti" de la Mogoşoaia.

Paula Craioveanu este absolventă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti şi doctorand în arte vizuale în cadrul Universităţii Naţionale de Arte. Dubla formaţie profesională o determină să privească oraşul atât cu rigoarea arhitectului, cât şi prin ochii artistului care descoperă armonia, ritmul, proporţia, detaliul în arhitectura veche a oraşului.
Expoziţia reuneşte 20 de lucrări în care artista surprinde elemente specifice stilurilor arhitecturale care se regăsesc în Bucureşti: neoromânesc, neoclasic, eclectic, art nouveau, art deco, modernist . Istoria selectivă (şi personală) a Bucureştiului este ilustrată prin ferestre, porţi, ancadramente, frontoane, profiluri, cariatide, atlanţi, copertine, cupole, medalioane, basoreliefuri.