Gemenii care l-au acuzat pe Zuckerberg că le-a furat ideea pentru Facebook pariază acum pe o reţea de socializare pentru investitori

Autor: Cătălina Butan 19.09.2012

Gemenii, Cameron şi Tyler Winklevoss, cunoscuţi pentru procesul intentat lui Mark Zuckerberg privind înfiinţarea reţelei de socializare Facebook, au investit 1 milion de dolari în SumZero, o reţea de socializare pentru investitorii profesionişti, scrie BBC.

Gemenii l-au acuzat pe fostul lor coleg de la Harvard, Mark Zuckerberg că le-a furat ideea pentru înfinţarea reţelei Facebook. În 2008, ei au obţinut despăgubiri în valoare de 65 de milioane de dolari, în bani şi actiuni.

SumZero este prima investiţie a companiei Winklevoss Capital, înfiinţată de către cei doi gemeni, în urma primirii despăgubirilor.

Reţeaua de socializare, SumZero, înfiinţată de către absolvenţii Universităţii Harvard, Divya Narendra and Aalap Mahadevia în 2008, are aproape 7.500 de utilizatori, investitori care îşi împărtăşesc experienţele de trading şi cercetare.

Doar investitorii de profesie au acces la această reţea.

În ianuarie 2011, fraţii Winklevoss au încercat să redeschidă procesul cu Zuckerberg, pentru noi despăgubiri. Cu toate acestea, instanţele judecătoreşti au decis că fraţii trebuie să se mulţumească cu întelegerea iniţială din 2008.

Disputa dintre fraţii Winklevoss şi Zuckerberg a fost ecranizată în filmul "The Social Network"din 2010.