Dan Bucşa, economistul-şef al UniCredit, a fost promovat la Londra

Autor: Claudia Medrega 18.09.2012

El a fost înlocuit de Cătălina Molnar de la RBS.

Dan Bucşa, care s-a alăturat în iunie 2011 băncii UniCredit Ţiriac pe poziţia de economist-şef, a fost promovat în cadrul grupului UniCredit, urmând să contribuie la activităţile de cercetare şi analiză pentru pieţele emergente, localizate în biroul de la Londra.

El va face parte din echipa de analiză şi cercetare a grupului UniCredit de la Londra, condusă de Gillian Edgeworth, economistul-şef pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa (Eastern Europe, Middle East, and Africa - EEMEA), potrivit informaţiilor transmise de bancă. Noile atribuţii ale lui Dan Bucşa vor viza în special activităţile de research pentru pieţele din Europa Centrală şi de Est. Înainte de a lucra pentru UniCredit Ţiriac, Bucşa a fost şeful departamentului cercetare al Bancpost. Anterior, el a lucrat la Banca Naţională, mai întâi ca economist, iar în 2007 a avansat pe poziţia de şef al departamentului de prognoze macroeconomice. Bucşa este doctor în economie şi a predat la Academia de Studii Economice.

Cătălina Molnar, noul economist-şef al UniCredit Ţiriac Bank, are o experienţă de peste nouă ani în domeniul cercetării, ca economist în cadrul Băncii Naţionale a României (2003 - 2007) şi ulterior ca senior economist în cadrul RBS Bank (2007 - prezent). A absolvit ASE, Facultatea de finanţe - bănci, şi un program de masterat în macroeconomie DOFIN, în cadrul aceleiaşi instituţii.

UniCredit Ţiriac Bank l-a mai cooptat de la Bancpost pe Mihai Patrulescu, pe poziţia de senior economist.

Plecarea lui Bucşa la Londra vine după ce în toamna anului trecut un alt economist-şef al unei bănci locale a ajuns în City-ul londonez. Nicolaie Chidesciuc, fostul economist-şef al ING Bank, a plecat să lucreze pentru divizia britanică a gigantului american JP Morgan. El a lucrat pentru sucursala din România a grupului olandez ING timp de aproape patru ani, iar anterior, la fel ca Dan Bucşa, a activat în cadrul Băncii Naţionale.