Dan Bucşa a fost promovat la biroul din Londra; Cătălina Molnar este noul economist-şef UniCredit

Autor: Ovidiu Tempea 18.09.2012

Economistul-şef al UniCredit Ţiriac Bank, Dan Bucşa, a fost promovat la biroul din Londra al grupului UniCredit de analiză şi cercetare pentru pieţe emergente, iar poziţia lui a fost preluată de Cătălina Molnar, anterior senior economist la RBS România.

Dan Bucşa s-a alăturat echipei UniCredit Ţiriac Bank în iunie 2011, iar din septembrie 2012, va face parte din echipa de analiză şi cercetare a grupului UniCredit de la Londra, condusă de către Gillian Edgeworth, economistul-şef pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa (Eastern Europe, Middle East, and Africa - EEMEA), a anunţat marţi banca.

Noile atribuţii ale lui Dan Bucşa vor viza în special activităţile de research pentru pieţele din Europa Centrală şi de Est. Bucşa doctor în economie şi are o vastă experienţă în domeniul cercetării economice, inclusiv ca Şef al Serviciului de Prognoze Macroeconomice din BNR.

Cătălina Molnar, noul economist-şef al UniCredit Ţiriac Bank, are o experienţă de peste nouă ani în domeniul cercetării, ca economist în cadrul Băncii Naţionale a României (2003 - 2007) şi ulterior ca Senior Economist în cadrul RBS Romania (2007 - prezent). A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Finanţe - Bănci şi un program de masterat în macroeconomie DOFIN, în cadrul aceleiaşi instituţii.

În acelaşi timp, Mihai Patrulescu s-a alăturat echipei UniCredit Ţiriac Bank pe poziţia de Senior Economist.

Cu o experienţă relevantă ca analist al cadrului macroeconomic în instituţii financiare de calibru de pe piaţa din România, Mihai Patrulescu a absolvit ASE, Finanţe-Bănci, iar ulterior Barcelona Graduate School of Economics, cu specializare în finanţe internaţionale, crize financiare, datorii suverane şi politici economice.