Andronescu susţine că şcoala trebuie modernizată prin folosirea internetului

Autor: Gigi Ciuncanu 17.09.2012

"Tot un Guvern ca cel de astăzi, în 2001, a lansat proiectul de informatizare în toate şcolile din România, acum se cuvine să parcurgem o altă etapă. Trebuie să facem un pas înainte şi să modernizăm şcoala, punând la dispoziţia profesorilor instrumentele de care au nevoie să îşi construiască fiecare lecţie şi să o transfere prin intermediul internetului pe instrumentele elevilor, să scăpăm de ghiozdane şi să realizăm lecţia electronică, extrem de atractivă pentru copii. Atractivitatea la copii pentru mediul electronic este foarte mare, indiferent că vorbim de telefoane sau de calculatoare", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, Andronescu, menţionând că ministerul va apela la fonduri europene pentru a putea extinde acest proiect pilot de informatizare în cât mai multe şcoli din ţară.

În aceeaşi conferinţă de presă, premierul Victor Ponta a declarat că doreşte ca în cât mai multe unităţi de învăţământ din ţară să fie amenajate laboratoare de informatică performante asemenea celui pe care l-a vizitat, în cursul dimineţii de luni, la Colegiul "Spiru Haret" din Târgu Jiu, unde a participat la deschiderea noului an şcolar.

De asemenea, premierul a menţionat că militează pentru informatizarea şcolilor şi susţine accesul copiilor la internet, fiind convins că, astfel, elevii vor fi mult mai interesaţi de lecţii.

"De dimineaţă, când vorbeam, cei din primele rânduri şi-au scos telefoanele şi au început să mă filmeze. Este o realitate pe care trebuie să o înţelegem. Proiectul pe care l-am văzut, cu acel laborator ultra modern şi ultra sofisticat acordă un avantaj extraordinar profesorilor care predau, dar şi elevilor care beneficiază de acest sistem de educaţie", a mai spus Ponta.

Luni dimineaţă, premierul Victor Ponta a vizitat laboratorul de informatică de la Colegiul "Spiru Haret" din Târgu Jiu, inaugurat cu prilejul deschiderii anului şcolar 2012-2013 şi a fost donat unităţii de învăţământ de Universitatea Bucureşti, rectorul acestei instituţii, Mihnea Costoiu, originar din Târgu Jiu, fiind prezent la eveniment.

În acest laborator, fiecare elev dispune de câte o tabletă cu conexiune la internet, iar cursurile sunt predate în format digital, inclusiv prin proiecţii pe un ecran. Investiţia a costat 23.000 de euro.