Impact îşi reface bugetul după pierderi de 9,4 mil. lei în primul semestru

Autor: Andrei Chirileasa 09.09.2012

Dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP) a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) pentru a discuta rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, după ce compania a raportat pierderi de 9,4 mil. lei în primul semestru, cu mult peste nivelul estimat iniţial.

Compania îşi bugetase pierderi de 5,1 mil. lei pe tot anul, dintre care circa 2,43 mil. lei în primul semestru. De asemenea, Impact estima venituri din exploatare de 22,7 mil. lei în primul semestru, dar a realizat doar 5,77 mil. lei.

Acţionarii Impact vor mai analiza şi activitatea companiei în perioada aprilie-septembrie, după schimbarea componenţei Consiliului de Administraţie. Fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al CA, locul său fiind luat de Dimitris Sophocleous, fost director financiar la A&D Pharma şi Romtelecom.

Impact este controlat în prezent de fonduri de investiţii, precum Salink Limited (Suedia), Franklin Templeton, fondul de pensii al ING şi de persoane fizice. Adrian Andrici, unul dintre cei mai puternici investitori locali de pe bursă, a cumpărat recent un pachet de 6% din acţiuni. Dan Ioan Popp mai deţine 16,5% din acţiuni, iar Carmen Săndulescu, directorul executiv, mai are circa 11% din acţiuni.

Impact are în prezent o capitalizare de 27,5 mil. lei. Preţul acţiunilor a crescut cu 35% în ultima lună, după ce a atins cel mai redus nivel din ultimii zece ani.