Alico vrea să îşi schimbe denumirea în Metropolitan Life, pentru evitarea confuziei cu MedLife

Autor: Adrian Dumitrache 07.09.2012

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Alico nu au dorit să comenteze motivele acestei solicitări.

Surse din piaţa asigurărilor spun că, prin acest demers, Alico Asigurări vrea să evite confuzia cu MedLife, un operator de servicii medicale private.

Înfiinţat în 1998, Alico este al treilea asigurător local de viaţă în funcţie de primele subscrise, după ING Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă.

În 2011, compania a avut un profit de 74 milioane de lei, în creştere cu 7,4% faţă de 2010, şi venituri din prime de 207 milioane de lei, în urcare uşoară, de 1%.

Din noiembrie 2010, asigurătorul român este parte a grupului american MetLife, în urma preluării American Life Insurance Co. (Alico) pentru 16 miliarde de dolari de la American International Group, Inc. (AIG).

La 1 august, grupul britanic Aviva a anunţat că a finalizat vânzarea operaţiunilor de asigurări de viaţă din România, Ungaria şi Cehia către subsidiarele locale ale MetLife.

Preluarea Aviva Asigurări s-a realizat prin intermediul Alico Asigurări România. Prin această tranzacţie, MetLife a preluat şi controlul societăţilor Aviva Pensii şi Aviva Consulting&Training.