Minea a închis un magazin Carrefour Express - Angst, dar deschide alte două

Autor: Cristina Roşca 08.09.2012

Magazinul Carrefour Express-Angst de pe bulevardul 13 Septembrie numărul 231 a fost închis la doar câteva luni de la lansarea sa pentru că nu era rentabil. Compania analizează însă noi zone pentru înlocuirea acestuia, însă pentru moment nu oferă detalii despre posibilele spaţii unde acesta ar putea fi mutat.

"L-am închis pentru că nu era un magazin rentabil. Aceasta nu este însă o situaţie unicat, în ultimii doi ani operând mai multe închideri", spune Sorin Minea, preşedintele Angst, care deţine atât operaţiuni în domeniul producţiei, cât şi în retail. El adaugă că în ultimii doi ani au fost închise şase magazine, însă în aceeaşi perioadă au fost deschise alte 8-9 unităţi, o parte dintre acestea fiind mutări ale spaţiilor închise pentru că nu erau rentabile. Minea mai spune că şi în acest an ar putea să mai deschidă noi magazine, însă în contextul economic actual nu înaintează date exacte.

"Nu ştiu cum stau cu banii, însă sper ca măcar unu-două magazine noi să deschid până la final de an. Numărul de noi deschideri va depinde de ofertele de spaţii şi de valoarea chiriilor." În prezent reţeaua numără 27 de unităţi din care şapte sunt redenumite Carrefour Express-Angst ca urmare a parteneriatului încheiat de cele două companii, parteneriat în urma căruia producătorul local a preluat franciza magazinelor de proximitate ale grupului francez. "Parteneriatul dintre noi şi Carrefour se desfăşoară la nivelul întregii reţele, însă am redenumit doar o parte din magazine deoarece pentru fiecare schim bare de nume ai nevoie de autorizaţii care pot dura câteva luni." Angst este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de procesare de carne, cu afaceri de 44 mil. euro anul trecut, o valoare relativ constantă comparativ cu 2010. În ceea ce priveşte acest an Minea spune că economia este în continuare în criză, iar consumul este în scădere. "Consumul nu şi-a revenit deloc, ba mai mult pe segmente precum carne, lapte şi brânză este în scădere." El crede că nici pe final de an acesta nu îşi va reveni, mai ales că românii nu au bani, euro a câştigat teren în faţa monedei naţionale, iar preţurile la alimente vor urca.