Germanii de la drogerie markt deschid magazin la parterul Bucur Obor

Autor: Cristina Roşca 02.09.2012

Reţeaua germană de magazine de cosmetice şi bunuri de larg consum drogerie markt (dm), urmează a deschide pe 20 septembrie o nouă unitate la parterul magazinului Bucur Obor din Capitală. Germanii au început deja amenajarea spaţiului pe care deja l-au branduit cu logo-ul companiei.

În ceea ce priveşte investiţia într-o unitate dm, potrivit informaţiilor anterioare, aceasta variază în jurul valorii de 500.000 de euro, buget ce include şi stocul de marfă.

Deschiderea unei unităţi stradale are nevoie de o investiţie mai ridicată decât una dintr-un centru comercial unde spaţiul este preluat deja cu un anumit grad de finisare şi cu anumite dotări.

dm, companie prezentă doar în statele din Europa Centrală şi de Est şi Germania, a intrat pe piaţa locală în 2007 după ce testase modelul de business în Cehia, Ungaria şi Polonia.

În prezent în România există peste 50 de drogerii dm, cele mai multe în oraşele mari din ţară. Pe piaţa locală reţeaua care vinde produse de îngrijire, sănătate şi uz casnic a intrat cu un magazin în Timişoara, pentru ca ulterior să se extindă în principal în vestul, centrul şi sud-estul ţării.

dm drogerie markt a terminat anul trecut cu afaceri de 90 mil. lei (21 mil. euro), în creştere cu 60% comparativ cu anul anterior.