Deltastock va fi market maker pe derivatele pe indicele Dow Jones, pe petrol şi cursul euro/dolar

Autor: Stefan Musgociu 31.08.2012

Firma de brokeraj Deltastock din Bulgaria va activa ca market maker la Sibex pentru contractele futures cu activ suport indicele american Dow Jones Industrial Average, pe preţul petrolului şi pe cursul de schimb euro/dolar.

Firma a fost admisă miercuri market maker pentru cele trei derivate şi va activa pentru prima scadenţă a celor trei contracte, potrivit unui comunicat transmis de bursa de la Sibiu.

"Admiterea Deltastock AD constituie încă un pas în cadrul strategiei bursei sibiene de a oferi un plus de lichiditate instrumentelor financiare listate la Sibex. Prin admiterea Deltastock AD ca market maker, contracul DEDJIA_RON va beneficia de trei market-makeri iar EURO_USD_RON şi DEOIL_LSC de doi market-makeri. Astfel, pe piaţa derivatelor Sibex vom avea în premieră trei market-makeri pe un produs", a declarat, în comunicat, directorul departamentului Dezvoltare şi Produse Noi, Adrian Ciudin.

Pentru contractele pe indicele american tranzacţionate la Sibex mai activează ca market maker SSIF Broker şi WBS România. SSIF Broker este market maker şi pentru contractele futures cu activ suport pe preţul petrolului, iar WBS România pe cursul euro/dolar.

Deltastock va trebui să menţină cotaţii de vânzare şi cumpărare pentru cele trei contracte futures.

Firma de brokeraj a primit acceptul Sibex pentru a intra ca market merker încă de la îcneputul lunii august, însă abia miercuri a primit aprobarea pentru a fi formator de piaţă pentru derivatele cu activ suport indicele american Dow Jones Industrial Average, pe preţul petrolului şi pe cursul de schimb euro/dolar.

Casa de brokeraj este activă în România din 2007 şi prin intermediul acesteia clienţii pot tranzacţiona contracte financiare pentru diferenţă (CFD) cu activ suport pe perechi valutare (Forex) şi pe acţiuni.