Prima pagina

Wirom: Pretul gazelor pentru populatie ar trebui sa urce cu 25%

10.06.2008, 15:33 23

Preturile reglementate la gaze catre populatie ar trebui sa urce cu 25% in acest an, a declarat pentru Mediafax un reprezentant al Wirom Gas Romania.

Aceasta crestere este de asteptat deoarece in prezent preturile la gaze sunt foarte mici, furnizorii fiind nevoiti sa vanda in pierdere.

"Cu siguranta este de asteptat o crestere cu 25% a pretului gazelor catre consumatorul final. Pretul de import depaseste 400 dolari pe 1.000 metri cubi, iar pana la finele anului va urca, potrivit estimarilor, la circa 500 dolari", a declarat, marti, directorul executiv comercial al Wirom, Illo Vogelhaupt.

El a adaugat ca Wirom vinde gaze in pierdere in prezent, din cauza preturilor reglementate foarte mici, situatie reclamata si de cei doi mari distribuitori Distrigaz Sud si E.ON Gaz Distributie. Cei doi mari distribuitori au cerut Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei cresterea preturilor cu pana la 20% la 1 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO