Prima pagina

Vosganian: Majorarea participatiei statului la reactoarele 3 si 4 se poate face din banii din privatizari

Vosganian: Majorarea participatiei statului la reactoarele 3 si 4 se poate face din banii din privatizari
17.04.2008, 11:58 17

"Romania a putut sa construiasca singura 2 reactoare nucleare si nu trebuie sa uitam ca avem 2 miliarde de euro din ultimele privatizari, bani care pot fi folositi pentru majorarea participatiei statului in reactoarele 3 si 4", a delcarat astazi Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, in replica la afirmatiile reprezentantilor CEZ, dupa blocarea negocierilor.
Doru Voicu, business development manager al CEZ Romania a declarat ieri ca "statul isi doreste pachetul majoritar din acest proiect, desi nu inteleg si nici nu ni se explica cum va ajunge statul sa detina o astfel de participatie, din moment ce procentajele din proiect se obtin pe baza fondurilor cu care contribuie fiecare investitor".
Varujan Vosganian a mai precizat astazi ca in prezent discutiile cu cei 6 investitori in proiect se poarta pentru ca statul roman sa treaca de la o participatie de 20% la 51%. Totodata, el a adaugat decizia majorarii participatiei statului chiar in timpul negocierilor cu investitorii a fost determinata de un studiu sociologic, potrivit caruia romanii s-ar simti mai in siguranta daca statul ar controla proiectul nuclear de la Cernavoda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO