Prima pagina

Verida Credit intra pe piata creditelor ipotecare

04.06.2008, 13:23 33

Compania Verida Credit IFN intra pe piata romaneasca de credite ipotecare, dupa ce a fost inscrisa de banca centrala in Registrul general al institutiilor financiare nebancare (IFN).

Compania, controlata de ABN Amro, Old Lane, fond detinut de grupul financiar american Citi, si Rubikon, spera sa investeasca 100 de milioane de euro in afacerea locala pana la sfarsitul lui 2009.

Verida Credit va fi condusa de Carmen Retegan, fostul director general al Domenia Credit, presedintele companiei fiind Dorian Klein, cu o experienta de 25 de ani in activitati bancare, inclusiv in calitate de European Head of Principal and Structured Finance in cadrul companiei Merrill Lynch, iar director de operatiuni fiind numit Georges Brua, care a ocupat timp de 15 ani pozitii de top in departamentele de administrare a riscului in cadrul companiilor GE Money si Euler-Hermes.

Verida Credit vrea sa isi extinda licenta, pana la finele lunii august, urmand sa functioneze ca institutie financiara nebancara de credit ipotecar. Compania va acorda numai credite ipotecare si imobiliare, avand ca obiectiv sa devina lider pe segmentul furnizorilor independenti de credite ipotecare din Romania.

Firma vizeaza sa-si extinda echipa treptat, astfel incat sa ajunga la 150 de angajati pana la sfarsitul anului 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO