Prima pagina

Valoarea Bradford & Bigley scade cu 23% intr-o singura zi. Povestea Northern Rock s-ar putea repeta

02.06.2008, 17:50 15

Titlurile bancii Bradford & Bingley, a zecea banca britanica dupa active (in 2003 avand active de aproximativ 32 miliarde lire sterline), au cazut cu 23% azi, dupa ce institutia bancara a atentionat asupra profitului si a apelat la un ajutor important din partea unei banci britanice, informeaza AFP.

Intreg sectorul bancar a fost afectat de anuntul bancii, Barclays, HBOS sau Alliance & Leicester inregistrand pierderi importante la bursa din Londra.

Bradford & Bingley, care se ocupa de ipoteci ale investitorilor care cumpara imobile pentru a le inchiria, si-a vazut titlurile cazand la bursa cu 23,5% la 67,5 penny, scazand valoarea companiei la 416 milioane lire sterline (526 milioane euro). De-a lungul acestui an, actiunile bancii au scazut cu 75%, in primele patru luni avand o pierdere de 8 milioane lire sterline comparativ cu un profit de peste o suta de milioane in aceeasi perioada a anului anterior.

Banca a anuntat ca cresterea costurilor de imprumut si a nivelurilor datoriilor neplatite vor injumatati din profituri. De asemenea, Bradford & Bingley a fost de acord cu vanzarea unei participatii de 23% catre grupul de investitii american TPG Capital pentru 179 milioane lire sterline, la pretul de 55 penny/actiune, in incercarea disperata de a strange capital pe o piata de credit aflata inca in criza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO