Prima pagina

UPC reduce cu 35% pretul cablului TV in Capitala

11.04.2008, 20:14 18

UPC, cel mai mare jucator de pe piata locala de cablu TV, va reduce cu 35% tariful abonamentelor de cablu pentru clientii din Bucuresti - unul din orasele in care se inregistreaza o competitie dura cu rivalii de la RCS&RDS si Romtelecom - in incercarea de a-si proteja baza de clienti.
UPC va reduce insa tariful cu 12 lei (3,2 euro) la 22 de lei pe luna, exclusiv pentru clientii care au contractat cel mai ieftin pachet TV din oferta si care aleg sa semneze un contract pe urmatorii doi ani cu operatorul. Clientii care nu semneaza pe doi ani cu UPC vor plati in continuare 34 de lei luna. Dupa aplicarea reducerii de 35%, tariful UPC este cu doar 1 leu mai scump decat cel practicat de RCS&RDS, cel mai agresiv operator in ce priveste preturile de pe piata locala. UPC sacrifica astfel venituri anuale ce ar putea ajunge la 7-8 mil. euro, pentru a-si conserva baza de clienti CATV din Bucuresti.
UPC face acest pas in contextul in care a pierdut anul trecut un numar semnificativ de clienti pe CATV, iar RCS&RDS forteaza atragerea clientilor UPC din Bucuresti, extinzandu-si infrastructura de cablu TV in zone acoperite anterior doar de UPC. Romtelecom a reusit, de asemenea, sa atraga o mare parte din cresterea pietei de televiziune prin satelit, ajungand in aproximativ un an la peste 400.000 de clienti pentru serviciul Dolce.
UPC a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 173,2 mil. euro, in crestere cu 16,2% fata de 2006.

DealWatch: Orange, aproape de achizitia UPC Romania
Discutiile privind achizitia UPC Romania de catre operatorul de telefonie mobila Orange se apropie de final, cele doua parti fiind in etapa in care stabilesc ultimele detalii, conform publicatiei online DealWatch. "Vanzarea UPC a fost deja convenita intre Orange si Liberty Global", scrie publicatia, citand o sursa apropiata afacerii. Oficialii UPC nu au dorit sa comenteze informatia in timp ce reprezentantii Orange au declarat ca informatiile nu sunt adevarate. Richard Moat, CEO Orange, negase categoric, intr-un interviu acordat anterior ZF, posibilitatea unei tranzactii cu UPC. "Nu avem nicio intentie de acest tip si nu a existat nicio discutie in aceasta directie", afirmase Moat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO