Prima pagina

Unul din fostii sefi de la Dufa a gasit o noua afacere

10.03.2006, 00:00 14

Marius Ivan, care a incasat 7,2 mil. euro din vanzarea unui pachet de actiuni din afacerea cu lacuri si vopsele Dufa Romania, a intrat intr-o noua afacere din domeniul distributiei de materiale de constructii.

Ivan estimeaza ca va ajunge pana in 2010 la o cifra de afaceri de 160 mil. euro cu compania Global Real Invest, care va opera o retea de centre de distributie de materiale de constructii.

Compania a fost infiintata in urma cu un an si este detinuta integral de Marius Ivan, care ocupa si pozitia de director general al Henkel Bautechnik Romania.

Global Real Invest a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 6 mil. euro cu primul centru de materiale de constructii, deschis in zona Pipera.

Ivan a intrat de anul trecut si in afacerile real estate din Capitala. Omul de afaceri controleaza companii cu afaceri care totalizeaza aproximativ 50 mil. euro pe an. El detine 35% din producatorul de adezivi Henkel Bautechnik Romania si are un pachet de 90% din actiunile Creativ Invest, companie care dezvolta proiecte imobiliare in nordul Bucurestiului.

O parte din banii incasati din vanzarea Dufa, Ivan i-a investit in dezvoltarea afacerii Global Real Invest.

Planul de dezvoltare al retelei de magazine prevede pana in 2010 investitii de 50 mil. euro, care vor fi asigurate atat din fonduri proprii, cat si din imprumuturi bancare.

"Planul de afaceri si de dezvoltare al companiei in perioada 2007 - 2010 prevede deschiderea a inca 19 noi centre comerciale in 17 orase din Romania, frecventa de deschidere fiind de 4-5 centre comerciale pe an", a declarat pentru ZF Marius Ivan, actionarul unic al companiei Global Real Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO