Prima pagina

Un an de joc la Valencia - un hotel la Poiana Brasov

10.07.2001, 00:00 104



Atacantul echipei spaniole de fotbal Valencia Adrian Ilie a deschis in Poiana Brasov hotelul Ruia in care a investit peste un milion de dolari, echivalentul salariului anual pe care internationalul roman il castiga in Spania.

"Tot mai multi oameni de afaceri investesc in turism. Romania are potential si atunci mi-am zis ca merita sa incerc. Nu-mi pare rau de initiativa pe care am avut-o si chiar le recomand amicilor mei sa-mi faca concurenta", a declarat Adrian Ilie.

Hotelul a fost preluat in urma cu un an si jumatate de Adrian Ilie, cand s-a decis ca, impreuna cu socrul sau, Ioan Matei, pe atunci director al unitatii, sa demareze afaceri pe cont propriu in turism. Ilie detine 75% din actiuni, restul apartinandu-i lui Matei.

"Imaginea unitatii s-a schimbat radical. Cand a fost cumparata, unitatea avea doar doua stele. Nici nu era practic un hotel, ci o cabana. Dupa renovare Ruia a primit certificat de clasificare de patru stele", a declarat Ionel Fifi directorul administrativ al hotelului.

Unitatea are 32 de spatii de cazare, 20 de camere duble, 10 garsoniere si doua apartamente prezidentiale. Pretul unei garsoniere este de 1.650.000 de lei/noapre, camerele duble putand fi inchiriate contra sumei de 2.200.000 de lei/noapte.

Pentru apartamentele prezidentiale pretul de inchiriere este de 4.500.000 de lei. In pret este inclus si micul dejun. Hotelul dispune de sauna, jacuzzi si masaj, are un restaurant, sala de conferinte si terasa.

Tot mai multi sportivi romani s-au hotarat sa investeasca in turismul autohton. Prezent la eveniment Vasile Avram, consilierul ministrului turismului Dan Matei Agathon, a declarat ca la minister au fost depuse cereri de investitii in obiective turistice din partea lui Gica Popescu, Denis aerban, Iulian Filipescu si Nadia Comaneci.

Saptamana trecuta, selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei Gheoghe Hagi si-a deschis la Mamaia un hotel de patru stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO