Prima pagina

UE finanteaza cu 43 mil. euro drumul expres Bucuresti-Giurgiu

28.07.2000, 00:00 58



Proiectul de constructie a drumului expres Bucuresti-Giurgiu va fi finantat de Uniunea Europeana cu peste 43 mil. euro, a anuntat ieri Agentia Nationala pentru Dezvoltare Regionala (ANDR).

Drumul expres are aproape toate caracteristicile unei autostrazi: doua benzi pe sens, delimitate, iar localitatile vor fi ocolite. Totusi, pentru accesul pe acest drum nu se va percepe taxa, iar intersectiile cu drumurile secundare vor fi la acelasi nivel.

Licitatia internationala pentru stabilirea constructorului va avea loc, cel mai probabil, in a doua jumatate a anului viitor, a declarat Ziarului Financiar directorul general al Administratiei Nationale a Drumurilor (AND), Danila Bucsa. "In prezent, consultantul lucreaza la solutia tehnica. In primul trimestru al anului 2001, toata documentatia va fi trimisa spre aprobare la ANDR", a mai spus Bucsa.

Coordonatorul programului PHARE pentru Romania, Simon Mordue, spune ca proiectul drumului expres si alte proiecte din domeniul transporturilor si mediului au fost deja aprobate de Comisia Europeana, iar banii vor fi asigurati din fondurile ISPA pe acest an. Pentru aceste domenii, Comisia Europeana a alocat deja noua milioane de euro. Aceasta suma este destinata finantarii a sase proiecte de asistenta tehnica pentru tot atatea proiecte de investitii.

Aprobarea finantarii pentru proiectul drumului expres are loc dupa ce ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat recent o schimbare de politica a ministerului, urmand sa devina prioritara constructia si modernizarea de autostrazi, in locul reabilitarii drumurilor nationale existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO