Prima pagina

Turismul de business tine hotelurile

29.01.2008, 14:20 14

Circa 85% din cifra de afaceri a hotelurilor din Bucuresti, dar si din provincie, reprezinta sume de bani care se deconteaza la companii romanesti sau straine: aproape toate innoptarile in hotelurile romanesti vin de pe urma calatoriilor de business, calatorii care de fapt sustin piata hoteliera din marile orase, arata BUSINESS Magazin.

"Numai prima competitie FIA GT a atras in Bucuresti aproape 70.000 de spectatori, dintre care peste 13.000 din afara Capitalei si peste 2.000 de straini", se arata in raportul Peacock privind evolutia curenta pe 2007 si previziunile privind piata hoteliera pana in 2008. Pe durata acestei manifestari, mai spune raportul, suma pe care turistii au adus-o Bucurestiului a fost de peste 2 milioane de euro, luandu-se in calcul un buget mediu pe sejur de minimum 800 de euro/vizitator strain si un buget de minimum 200 de euro/vizitator local.

Cititi in BUSINESS Magazin cum a evoluat turismul de business in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO