Prima pagina

Trei institutii publice fac achizitii IT de aproape 20 de milioane de euro

10.09.2008, 20:03 30

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Curtea de Conturi si Agentia Nationala de Integritate(ANI) au anuntat recent intentia de a organiza licitatii in vederea unor achizitii IT.
Astfel, APIA isi extinde sistemul informatic printr-o licitatie in valoare de aproximativ 14 milioane de euro, in timp ce Curtea de Conturi achizitioneaza echipament IT in valoare de 4 milioane de euro. Agentia de Integritate a anuntat la randul sau ca va cumpara echipament IT in vederea stocarii si arhivarii electronice.
APIA va organiza astfel, pe 23 septembrie, o licitatie publica pentru un contract de trei ani in valoare de 14,28 milioane de euro.
Firmele interesate vor trebui sa depuna o garantie de participare de 350.000 de lei (97.332 de euro), garantia de buna executie urmand sa se ridice la 10% din valoarea contractului fara TVA.
La licitatie pot participa doar companiile care au inregistrat o cifra medie anuala de afaceri intre anii 2005-2007 egala sau mai mare de 35 de milioane de lei (9,73 mil. euro) si au finalizat cel putin un contract care a avut ca obiect dezvoltarea unui sistem de aplicatii software pentru sistemul integrat de administrare si control al cererilor de plata pe suprafata in scopul derularii subventiilor europene pentru o agentie de plati din tarile membre ale UE. Acesta trebuie sa aiba o valoare de minim 10,5 milioane de lei (2,91 milioane de euro).
Tipul procedurii de selectie va fi negocierea accelerata, pe fondul nevoii urgente a institutiei de a dezvolta si extinde sistemul IT existent. APIA gestioneaza acordarea subventiilor din fonduri UE in agricultura.
Licitatia APIA va fi urmata pe 24 septembrie de cea organizata de Curtea de Conturi, institutia urmarind prin noile achizitii IT o imbunatatire a fluxului informational la nivel national dar si a conditiilor de pregatire si munca a personalului.
Durata contractului semnat va fi de sase luni, potentialii participanti trebuind sa depuna oferte pentru un sistem national de videoconferinta si o serie de echipamente IT.
Acestea includ 200 de calculatoare, 53 de servere, 110 imprimante, 300 de laptop-uri, 11 copiatoare, 11 faxuri dar si 5 videoproiectoare. Valoarea totala a contractului se va ridica la suma de 3,92 milioane de euro.
Curtea de Conturi este institutia suprema de control financiar extern asupra modului de formare, administrare si de intrebuintare a resurselor financiare ale statului si ale sectorului public. De asemenea, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat declansarea unei proceduri de achizitie prin licitatie deschisa de servicii de arhivare electronica a documentelor institutiei, respectiv stocarea declaratiilor de avere si de interese.
Ofertele firmelor interesate pot fi depuse pana la data de 20 octombrie, perioada de prestare a serviciilor de arhivare urmand a fi de patru ani incepand cu data semnarii acordului-cadru.
Potrivit reprezentantilor ANI, se va oferta de asemenea si serviciul de punere la dispozitie a unui echipament de stocare online de inalta disponibilitate incepand cu al doilea an (dupa ce cantitatea de informatie gestionata va justifica tranzitia de la stocarea pe discurile interne ale serverului pe o stocare externa de inalta disponibilitate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO