Prima pagina

Tranzactiile maresc personalul Big Four

03.10.2006, 19:54 19

Firmele grupate in asa - numitul "Big Four", care reuneste cele mai mari patru firme de servicii profesionale din lume, au trecut la o campanie ampla de angajari, pe fondul cresterii puternice a volumului de tranzactii pe piata romaneasca.
KPMG, PricewaterhouseCoopers sau Ernst & Young angajeaza in fiecare an in medie circa 90 - 100 de tineri absolventi, ceea ce reprezinta circa o treime din personalul deja existent al acestor firme.
Firmele din Big Four - PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young, Deloitte - domina piata consultantei si auditului din Romania, estimata la 200 - 250 mil. euro, cu o rata de crestere de 25% pe an.
Numai in acest an, numarul celor proaspat-veniti in Big Four este de 400 de oameni, care vor intra in special in structurile departamentelor de audit, cel mai profitabil segment de business din portofoliul companiilor de servicii profesionale.
Profilul candidatului este invariabil acelasi: tineri absolventi ai facultatilor cu profil economic sau de drept. Deloitte Romania a inregistrat in 2006 o crestere spectaculoasa a numarului de angajati, de peste 50%, respectiv 100 de noi recrutati, pana la un total de aproximativ 300 de salariati.
"Deloitte angajeaza atat proaspat absolventi, specialisti cu experienta in functie de specificul activitatilor noastre, respectiv audit si contabilitate, taxe, consultanta financiara, juridica si consultanta pentru management", spune Valeria Mihaiescu, HR Director pentru Deloitte Regiunea Balcani.
KPMG a recrutat in perioada mai-octombrie 90 de tineri, majoritatea pentru posturi de entry level in departamentul de audit. "De la inceputul saptamanii, toata lumea a inceput sa munceasca, dupa ce in septembrie a avut loc un training pentru tinerii selectati", spune Victor Kevehazi, senior partner in cadrul KPMG. Compania are acum aproximativ 400 de angajati. Motivele campaniei de angajari sunt cresterea bazei de clienti in zona auditului si volumul de tranzactii in crestere.
Pe de alta parte, PricewaterhouseCoopers Romania a ajuns deja in urma recrutarilor la circa 500 de angajati.
"PricewaterhouseCoopers si-a pastrat media anuala de crestere si a ajuns anul acesta la aproximativ 500 de salariati in urma procesului de recrutare a 80-100 de noi angajati pe an", spun reprezentantii companiei.
Ernst&Young a anuntat recent incadrarea a 90 de tineri pe pozitii de entry level, din care jumatate s-au alaturat departamentului de audit si asistenta in afaceri. Numarul total de angajati este de 400.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO