Prima pagina

Transgaz va strange 67 de mil. euro din oferta publica

20.11.2007, 12:09 14

Oferta Transgaz, care se va desfasura in perioada 26 noiembrie - 7 decembrie, este cea mai mare oferta publica initiala de vanzare de actiuni realizata pana in prezent de o companie romaneasca, valoarea sa depasind 67 de milioane de euro. Oferta publica Transgaz se va desfasura pentru 1,177 milioane de actiuni, cu drepturi de alocare atasate, la un pret de 191,92 lei/actiune. "Listarea la bursa a pachetului de 10% din actiunile transportorului de gaze are ca scop atragerea de fonduri pentru investitiile pe care compania intentioneaza sa le faca in anii urmatori, dar si pentru cresterea transparentei acesteia. Se estimeaza ca in urma operatiunii de listare se vor strange 67 de milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru modernizarea infrastructurii de transport", a declarat Varujan Vosganian, Ministrul Economiei si Finantelor.

Actiunile Transgaz, avand drepturi de alocare atasate, pot fi subscrise in doua transe: 60% din numarul total al acestora vor fi oferite investitorilor care fac subscrieri de peste 500.000 de lei, iar restul va fi destinat subscrierilor sub aceasta suma. Actiunile vor putea fi subscrise la sediile Raiffeisen Bank, Raiffeisen Capital&Investment si Intercapital Invest, care formeaza grupul de distributie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO