Prima pagina

Traficul din Capitala, monitorizat cu 200 de camere video

Traficul din Capitala, monitorizat cu 200 de camere video
15.05.2008, 15:09 21

Traficul bucurestean a inceput sa fie supravegheat de peste 200 de camere video amplasate in circa 100 de intersectii principale in urma inaugurarii Centrului de Control al traficului, realizat in cadrul proiectului municipal privind Managementul traficului.
Cele 200 de camere video sunt conectate la un centru principal de supraveghere si de comanda, de unde se vor putea lua masuri ca acordarea de prioritate la semafor autobuzelor.
In acelasi timp, sediul acestui centru este impartit cu politia rutiera din Capitala care se va folosi de infrastructura de supraveghere atat pentru analiza traficului, cat si pentru probele video in cazul incalcarii legii de catre soferi sau de catre pietoni.
n aceste conditii, monitorizarea in timp real a traficului ar putea duce la cresterea numarului de soferi amendati de Politia Rutiera.
Aceasta este prima parte a unui proiect de 21 mil. euro al Primariei Municipiului Bucuresti privind fluidizarea traficului rutier din Bucuresti. Primaria intentioneaza sa coreleze finalizarea acestui proiect cu demarcarea corespunzatoare a unor benzi speciale de circulatie pentru autobuze, decizie care, desi va limita accesul masinilor pe bulevardele principale, va mari viteza de deplasare a vehiculelor RATB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO