Prima pagina

Topul celor mai importante evenimente de azi

27.05.2008, 19:35 37

1. Un agent de asigurari al Allianz-Tiriac a inselat 120 de persoane cu 3 mil. de euro. Un agent de asigurari de la Allianz-Tiriac a inselat 120 de persoane, promitandu-le randamente nereale pentru sumele de bani depuse, prejudiciul fiind estimat la aproximativ trei milioane de euro.

Prejudiciul adus companiei a fost estimat la 700.000 de euro, din care au fost recuperati 150.000 de euro.

In luna august 2007, Allianz-Tiriac Asigurari a reziliat contractul cu agentul de asigurari si a facut plangere penala impotriva acestuia. Detalii.

2. Numarul autorizatiilor de constructie, in crestere cu 17,4% la 4 luni. Numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale eliberate a crescut in primele patru luni cu 17,4% comparativ cu perioada similara din 2007, la 16.966, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Pe primul loc in topul cresterilor s-a situat reginea Bucuresti-Ilfov, in urcare cu 685 autorizatii, urmata de Sud-Muntenia (456 autorizatii), Nord-Vest (433 autorizatii) si Nord-Est (390 autorizatii).

3. Toneli cere in instanta insolventa retailerului Metro Romania. Producatorul si distribuitorul de oua Toneli Holding are de recuperat 588.000 de lei de la Metro Cash&Carry Romania, motiv pentru care firma a solicitat in instanta deschiderea procedurii de insolventa a retailerului.

Datoria reclamata reprezinta facturi neachitate pentru livrari de oua, in perioada 2004 - 2007. Detalii.

4. Actionarul majoritar al Pro TV a achizitionat cel mai important portal de bloguri din Cehia. Central European Media Enterprises (CME), actionarul majoritar al Pro TV, a anuntat azi preluarea integrala a companiei cehe Jyxo, care detine cel mai important portal de bloguri din Republica Ceha, blog.cz, CME ocupand astfel locul trei in functie de traficul inregistrat pe site-urile cehe.

Valoarea tranzactiei s-a ridicat la aproximativ 163-200 milioane de coroane cehesti (6,5 - 8 milioane euro), suma care va fi platita in cash, in functie de rezultatele indeplinite la doi ani de la achizitie. Detalii.

5. Numarul de notebook-uri vandute in T1 se apropie de numarul de desktop-uri. Numarul de PC-uri vandute in primele trei luni ale anului a crescut cu 37,1% fata de aceeasi perioada a anului anterior, ceea ce s-a reflectat intr-o valoare a vanzarilor cu 41,1% mai mare, potrivit datelor publicate de IDC.

Notebook-urile au reprezentat 42,5% din numarul total de PC-uri livrate in trimestrul I 2008, fata de 33% in anul 2007.

"Pe anumite canale de distributie, cum ar fi dealerii traditionali si comenzile online, ponderea notebook-urilor o depaseste deja pe cea a desktop-urilor. Mai mult decat atat, cu exceptia segmentului SOHO si a sectorului guvernamental, cererea venita din partea tuturor celorlalte categorii de utilizatori inclina deja net in favoarea PC-urilor mobile", a precizat Diana Preda, Research Analist IDC Romania. Detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO