Prima pagina

Tony Blair anunta alegeri pe 7 iunie

09.05.2001, 00:00 17



Premierul britanic Tony Blair urma sa anunte in cursul serii de ieri convocarea de alegeri generale pe 7 iunie, dupa o vizita la Palatul Buckingham, unde i-a cerut Reginei sa dizolve actualul parlament, informeaza BBC.

Un membru al cabinetului britanic a declarat ca in centrul campaniei electorale a laburistilor se va afla reformarea serviciilor publice.

Liderul conservator William Hague a declarat ca partidul sau poate castiga, desi sondajele il contrazic in mod clar, in timp ce presedintele Partidului Liberal Democrat, Charles Kennedy, s-a declarat pregatit pentru campanie electorala.

Regina Elisabeta a II-a urmeaza sa dizolve parlamentul cel mai tarziu vineri, ceea ce inseamna ca Blair va mai avea timp pentru o ultima confruntare parlamentara cu Hague in cursul zilei de astazi, in Camera Comunelor.

Initial, alegerile ar fi trebuit sa aiba loc pe 3 mai, dar scrutinul a trebuit sa fie amanat din cauza epidemiei de febra aftoasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO