Prima pagina

Statul va pompa inca 100 de milioane de dolari in Banca Agricola

26.07.2000, 00:00 15



Statul roman va capitaliza Banca Agricola inainte de privatizarea acesteia, in aceste sens urmand sa efectueze o emisiune de titluri de stat in valoare de peste 100 de milioane de dolari pentru acoperirea pierderilor, a declarat ieri Eugen Radulescu, presedintele Comitetului de Administrare al bancii.

"Executivul pare ca se tine de cuvant in incercarea de a ne ajuta sa oferim la vanzare banca la un pret corect. In acest sens, urmeaza ca in perioada urmatoare sa efectueze o emisiune de titluri de stat in valoare de peste 100 de milioane de dolari", a spus Radulescu.

Oficialii Ministerului de Finante nu au putut fi contactati pentru a oferi punctul lor de vedere cu privire la intentia Guvernului de a cere o emisiune de titluri de stat pentru Banca Agricola.

Radulescu a adaugat ca valoarea acestor titluri va fi transferata, dupa finalizarea negocierilor de preluare a bancii, integral sau partial in contul capital social si totodata va fi inclusa in bugetul rectificat.

"Ce trebuie sa fie inteles inca de la inceput este faptul ca acum nu se va face o majorare de capital, ci vor fi emise doar aceste titluri. In toamna, dupa finalizarea privatizarii si in functie de rezultatele acestora, se va decide suma exacta necesara practic si data cand valoarea va fi varsata in contul bancii", a mai adaugat presedintele.

Statul roman a bagat pana acum in Banca Agricola aproape 800 de milioane de dolari pentru o salva de la faliment.

In acest moment, se negociaza vanzarea pachetului majoritar de actiuni cu un consortiu format din Banca Agricola a Greciei, o subsidiara a Rabobank -Olanda si Fondul American de Investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO