Prima pagina

Societe Generale a investigat tranzactiile efectuate de Jerome Kerviel inca din septembrie 2007

18.02.2008, 16:08 20

O subsidiara a Societe Generale a lansat, in septembrie 2007, o investigatie privind tranzactiile cu actiuni efectuate de traderul Jerome Kerviel, cu mult inaintea anuntului oficial privind descoperirea fraudei de 4,9 miliarde de euro la banca franceza, in luna ianuarie, potrivit Financial Times.

Un reprezentant al companiei de brokeraj Finmat, subsidiara a Societe Generale, a inceput o serie de verificari la sfarsitul lunii septembrie 2007 cu privire la tranzactiile cu actiuni in numerar efectuate de traderul Moussa Bakir, in numele lui Kerviel, dupa ce a fost informat cu privire volumul foarte mare al operatiunilor efectuate.

Oficialul a investigat comisioanele platite catre Bakir pentru cel putin patru tranzactii cu actiuni in numerar efectuate pentru Kerviel. Cu toate acestea, nimic clar nu a fost descoperit, iar verificarea a pierdut din importanta in favoarea pregatirilor pentru fuziunea Finmat cu institutia financiara Calyon Financial, in urma careia a rezultat compania Newedge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO