Prima pagina

Socialistii au invins in Albania

26.06.2001, 00:00 11



Socialistii albanezi au revendicat victoria in alegerile generale de duminica, respingand acuzatiile de frauda electorala aduse de opozitie, relateaza CNN. Premierul Ilir Meta a anuntat ieri victoria partidului sau.

"Sunt sigur ca rezultatele arata un avantaj clar pentru Partidul Socialist, care in mod sigur a obtinut peste jumatate din locurile din parlament", a spus Meta.

Oficialii socialisti afirma ca formatiunea lor va ocupa 45 din cele 100 de locuri prin vot direct, fata de cele 17 ale Partidului Democrat, condus de fostul presedinte Sali Berisha. Alte 40 de locuri vor fi alocate proportional partidelor, in functie de procentele obtinute la scrutin.

Un al doilea tur de scrutin urmeaza sa fie organizat peste doua saptamani in 37 de circumscriptii electorale, unde nici un candidat nu a obtinut peste 50% din voturi.

Berisha, care a refuzat sa recunoasca si rezultatele din 1997, cand a fost inlaturat de la putere, a declarat ca politia a impiedicat mii de sustinatori ai sai sa voteze inchizand mai devreme sectiile de votare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO