Prima pagina

Securitate sporita dupa atentatul de la BBC

06.03.2001, 00:00 17



Guvernul britanic a intensificat la nivel national masurile antiteroriste, dupa atentatul cu bomba produs duminica in fata sediului postului de televiziune BBC, din Londra, relateaza BBC.

Fortele de politie din Marea Britanie se afla in alerta, Scotland Yard avertizand ca ar putea avea loc noi atentate. Atacul de duminica nu a fost inca revendicat, dar politia afirma ca el a fost opera gruparii republicane disidente Adevarata IRA.

Un lucrator la metroul londonez a fost ranit in urma exploziei bombei plasate intr-un taxi din fata Centrului de Televiziune BBC. Ministrul de Interne Jack Straw a spus ca orice campanie violenta nu trebuie sa duca la prabusirea procesului de pace din Irlanda de Nord.

Autoritatile considera ca atentatul de duminica ar putea reprezenta riposta la un documentar BBC in care s-au dat numele a patru persoane posibil implicate in atentatul de la Omagh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO