Prima pagina

S&P: Romania, printre statele emergente cele mai vulnerabile la o intensificare a crizei creditelor

21.04.2008, 13:11 6

Romania se afla pe locul trei, dupa Islanda si Liban, intr-un clasament realizat de agentia de evaluare financiara Standard & Poor's al pietelor emergente cele mai vulnerabile la o inasprire a crizei creditelor la nivel global, informeaza Mediafax.

Statele din Europa de Est reprezinta pietele emergente cele mai vulnerabile in cazul inrautatirii crizei, potrivit unui raport al S&P, intitulat "De ce criza creditelor globale ar putea afecta mai mult statele suverane de pe pietele emergente decat alte state".

"Credem ca statele suverane din Europa de Est sunt cele mai expuse, in timp ce tarile din Asia si America Latina, cu excedente comerciale si importante rezerve valutare, sunt in general mai bine protejate impotriva lipsei de lichiditati care ar putea aparea daca economia globala inregistreaza un declin mai accentuat", a declarat analistul Standard & Poor's Moritz Kraemer.

Totusi, gradul de vulnerabilitate al fiecarui stat este determinat de dependenta sa fata de intrarile de capital strain pentru finantarea deficitului de cont curent si evitarea crizelor din acest punct de vedere, se arata in raport. Mai multe detalii pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO