Prima pagina

S-a semnat si versiunea romana a contractului dintre Ford si Statul roman

S-a semnat si versiunea romana a contractului dintre Ford si Statul roman
14.09.2007, 13:40 18

Astazi s-a semnat versiunea romana a contractului de preluare a uzinei din Craiova pentru suma de 57 de milioane de euro, contract ale carui parti contractuale au fost Ford si statului roman.

Semnatarii contractului au fost Lyle Watters, din partea Ford Europa, si Sebastian Vladescu, din partea Ministerului Economiei si Finantelor.

Versiunea in limba engleza a fost semnata miercuri in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Tariceanu a mentionat in conferinta de presa de la Craiova ca, in negocierile pentru privatizarea Automobile Craiova, statul a cerut ofertantilor sa prezinte un proiect ambitios.

General Motors nu a oferit insa un proiect incurajator: "Prin proiectul pe care mi l-au propus cei de la General Motors, mi-am dat seama ca ei intentionau sa tina in viata fabrica, sa asigure supravietuirea ei", a declarat Tariceanu.

Actiunile la Bursa ale Automobile Craiova au crescut la ora 13:20 cu 1,63%, ajungand la 24,90 lei/actiune. Dupa inca 10 minute, valoarea actiunilor crescand cu 4,08% fata de pretul de deschidere, ajungand la o valoare de 25,50 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO