Prima pagina

S-a furat un laptop de la Ministerul britanic al Apararii

05.06.2000, 00:00 10



Ministerul britanic al Apararii a anuntat sambata ca un hot a furat laptopul ministrului insarcinat cu politica nucleara, precizand ca in calculator nu erau stocate informatii legate de domeniul apararii, informeaza Reuters. Hotul a spart un geam de la locuinta ministrului John Spellar, situata la Bromley, sudul Angliei, a luat laptopul insa nu s-a atins de doua cutii rosii ce contineau informatii din domeniul apararii. "Nu s-a incercat deschiderea sau mutarea acestora", a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii. Potrivit acestuia, laptopul continea numai date despre procesul electoral al legislativului. John Spellar este insarcinat cu politica nucleara, este responsabil cu misiunea armatei in Irlanda de Nord si de operatiunile de spionaj in domeniul apararii. Ministerul Apararii a confirmat astfel stirea privind furtul computerului pe care o publicase ziarul "Sunday People".

In martie, un ofiter din serviciul de spionaj extern MI6 si-a uitat laptopul intr-un taxi dupa o noapte de betie la un bar londonez. Computerul, care continea informatii referitoare la spionajul strain, a fost recuperat de politie doua saptamani mai tarziu. In aceeasi luna, un laptop cu date secrete despre conflictul din Irlanda de Nord i-a fost furat unui agent al serviciului de spionaj intern MI5, in gara Paddington din Londra, in momentul in care acesta a pus geanta jos pentru a-si cumpara un bilet de calatorie. Computerul nu a fost gasit inca.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO