Prima pagina

Rusia poate deveni, in 2010, cea mai mare piata auto europeana

21.02.2008, 18:44 18

Federatia Rusa a raportat anul trecut un nivel record al numarului de inmatriculari de autovehicule noi, 2,35 milioane de unitati, analistii preconizand ca piata locala va deveni cea mai mare din Europa pana in anul 2010, informeaza Mediafax preluand un articol din site-ul just-auto.com.

Anul trecut, Rusia s-a plasat pe locul al patrulea in topul celor mai mari piete auto in functie de numarul inmatricularilor de autovehicule noi din Europa, dupa Germania, Italia si Marea Britanie.

Site-ul citeaza firma de consultanta auto RLPolk, care estimeaza ca Rusia va depasi cele trei state si va deveni cea mai mare piata auto din Europa pana in anul 2010.

In ultimii cinci ani, cresterea a fost de 140%, in anul 2002 fiind inregistrate circa un milion de unitati si se estimeaza ca piata va mai creste cu 60% in urmatorii trei ani, la peste 3,7 milioane de autovehicule.

Numarul inmatricularilor de masini noi in Germania, cea mai mare piata de profil din Europa, s-a redus anul trecut cu 9,2%, la 3,148 milioane de autovehicule, cel mai scazut nivel consemnat de la reunificarea tarii in anul 1990.

In Rusia, dominatia producatorului local Lada s-a terminat in urma cu mult timp. Daca in 2002 in jur de 70% masinile vandute in Rusia erau fabricate de producatori rusi, anul trecut ponderea a scazut la 27%, similara cu cea a grupului Fiat in Italia.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO