Prima pagina

Rompetrol Gas a preluat pachetul majoritar la MoldInterGaz Moldova

04.06.2008, 16:14 28

Rompetrol Gas, divizia de comert cu gaz petrolier lichefiat (GPL) din grupul Rompetrol, a achizitionat recent pachetul majoritar de actiuni al companiei MoldInterGaz Moldova din Republica Moldova, specializata in importatorul si distributia de GPL, a anuntat astazi compania.
"Prin aceasta preluare, Rompetrol Gas intra pe o piata in plina ascensiune, de aproximativ 55.000 de tone anual, care poate deveni o platforma de extindere a distributiei de GPL in tarile in care Grupul Rompetrol este deja prezent pe alte segmente. Pozitia strategica, intre Europa si Asia, poate sustine de asemenea aprovizionarea continua la preturi competitive a acestor piete", a declarat directorul general al companiei, Toma Veron.
MoldInterGaz detine statii de distributie retail de autogaz, puncte de vanzare a buteliilor aragaz, o statie de imbuteliere si capacitati de stocare la Ungheni (pentru importurile din vest) si Tirnova (pentru importurile din est).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO