Prima pagina

Romanul prefera sa iasa "la o bere" cu partenerul

31.03.2008, 17:35 12

80% dintre romani prefera sa iasa in oras pentru a bea un pahar de bere impreuna cu partenerul lor actual si numai 45% dintre ei sunt dispusi sa o faca cu un potential nou partener, media europeana fiind de 68%, conform celui mai recent studiu al SABMiller. De asemenea, barbatii romani sunt printre cei mai curtenitori bautori din Europa, 92% dintre ei considerand ca e de datoria lor sa plateasca si consumatia partenerelor.

8 din 10 barbati din Europa (81%) cred ca ar trebui sa achite consumatia partenerei intr-o seara petrecuta in oras. Totusi, acestia ar putea sa faca niste economii, deoarece femeile nu se asteapta neaparat sa li se faca cinste - 43% dintre femeile europene se asteapta sa achite consumatia in mod egal, iar 7% dintre ele s-ar astepta sa plateasca toata consumatia.

Romancele nu par a fi constante in asteptarile lor: daca la prima intalnire, 58% dintre ele se asteapta sa plateasca in mod egal nota de plata, cand vine vorba de parteneri stabili, doar 35% dintre romance mai par a fi dispuse sa imparta costurile cu partenerul lor.

Daca romanii par mai degraba fideli, preferandu-si actualele prietene si sotii pentru a iesi sa bea un pahar, italienii sunt europenii cei mai dispusi sa faca acest lucru cu un potential nou partener (59% dintre acestia raportat la o medie europeana de 32%).

Studiul facut de compania "Added Value" la initiativa SABMiller a fost realizat prin intervievarea online a peste 7.500 de persoane din 15 tari europene, din fiecare tara raspunzand peste 500 de persoane in legatura cu preferintele de consum pentru bauturile alcoolice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO